Winkabar

A lot of my thoughts...

ဟင္းထုပ္

  • Posted: 3:40:00 PM
  • |
  • Author: Winkabar

ကုိပီေက နဲ႕ ေဂ် တုိ႕ ေမးထားတဲ့ဟင္းထုပ္လုပ္နည္းပါ။ ဒီအပတ္ပိတ္ရက္ေတာ့
လာလည္တဲ့သူေတြကို ဟင္းထုပ္နဲ႕ ဧည့္ခံပါတယ္။




Image Hosted by ImageShack.us

ဟင္းထုပ္လုပ္နည္း
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား ( ၆ေယာက္စာ )
၁) ဆန္မႈန္႕ ၁ ေပါင္
၂) ႀကက္သြန္ျမိတ္ အစည္း (၂၀)
၃) ဆုိဒါ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
၄) ဂ်င္း
၅) ႀကက္သြန္ျဖဴ
၆) ပဲငံျပာရည္

စစခ်င္း ႀကက္သြန္ျမိတ္ကို လက္တစ္စစ္ နီးပါးေလာက္ လွီးပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆန္မႈန္႕ကို
အ၀ါေရာင္သန္းလာေအာင္ေလွာ္ပါ။ ေလွာ္ျပီးရင္ ဂ်င္း၊ ႀကက္သြန္ျဖဴ တုိ႕ကိုဆန္မႈန္႕ထဲေထာင္းျပီးေတာ့ထည့္ပါ။
ဆား(လုိသေလာက္)၊ ဆုိဒါ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္)၊ ႀကက္သြန္ပင္တုိ႕ကိုထည့္ျပီးရင္
ေရ ဖန္ခြက္ တစ္ခြက္ နဲ႕ ဆီထမင္းစားဇြန္းနဲ႕ (၁၅) ဇြန္းထည့္ ျပီးနယ္ပါ။
ငွက္ေပ်ာရြက္ ကိုအေနေတာ္ေလာက္ျဖတ္ျပီး ခုနကနယ္ထားတဲ့ဟာကို ငွက္ေပ်ာရြက္ေပၚမွာ
ဇြန္းတစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ထည့္ပါ။ ငွက္ေပ်ာရြက္ကိုအေခ်ာဘက္ကိုအထဲမွာထားျပီးေတာ့ထုပ္ေနာ္။
ျပီးရင္ ေခါက္ျပီး သြားႀကားထုိးတံနဲ႕ ထုိးျပီးပိတ္လိုက္ပါ။ အဲဒါတစ္ထုတ္ေပါ့။ နယ္ထားတဲ့အသားကုန္ေအာင္ထုပ္ျပီးရင္ေတာ့
ေပါင္းအိုးနဲ႕ အနည္းဆံုး (၄၅)မိနစ္ေလာက္ေပါင္းလိုက္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ဆီခ်က္ျဖဴးျပီးေတာ့ စားလို႕ရပါျပီ။

10 people have left comments

မွ်ားျပာ said:

ရွိေသးရင္ နည္းနည္းေကြ်းပါ ... း)

ပီကေ said:

ကိုယ့္ဖာသာ လုပ္စားၾကည့္လိုက္ဦးမယ္။ ၿပီးရင္ လွမ္းပို႔လိုက္မယ္ ေနာ္။

Anonymous

Anonymous said:

ၾကည့္ရံုနဲ႔တင္ စားခ်င္လာပီ။
အဲ့ဒါ အင္းေလးက ဟင္းထုတ္မဟုတ္လား။
အရမ္းၾကိဳက္တယ္ဗ်။
ႏွင္းဆီနီနီ။။

nu-san said:

အမကေတာ့ ဟင္းထုပ္ မစားဖူးေသးဘူး.. စမ္းျပီး လုပ္စားၾကည့္ရမယ္.. :)

hnin said:

ညီမေလးက ေတာ္လိုက္တာ။ မေတာ့ ခုထိ ထင္းအိုးေတာင္ ေပ်ာ့ မာ မွန္ေအာင္ မခ်က္တတ္ေသးဘူး။ မဂြတ္ဘူးေနာ္။

Anonymous

Anonymous said:

စားခ်င္လာျပီကြ....ေတာင္ၾကီးေရာက္ရင္ သြားစားမယ္ကြ....။

Yan said:

ဂလု...
ရွလြတ္..
ဒါမ်ိဳးေလးေတြ ထပ္တင္ပါဦး...

Thinzar said:

ကိုယ္တိုင္ လုပ္ထားတာလားဟင္??? ေတာ္တယ္ကြာ..

ထြန္း said:

ညီမ ေက်းဇူးတင္ပါသည္။ ခ်က္ေကြ်းလွ်င္ အလွ်ံအပါယ္ ပိုေက်းဇူးတင္ပါမည္။

ေလာေလာဆယ္ မ်က္စိျဖင့္ ဟဲသြားသည္။

Cho said:

၀က္သားဟင္းထုတ္ ကေရာ လုပ္နည္းတူလားဟင္.။ ၀က္သားပါ တခါတည္း ထည့္နယ္လိုက္ရမလားဟင္.